Placinta aperitiv

de Ana_Maria_P in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2013 | 6249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri iaurt(sau un Cremosso mic)
  • 7-8 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru compozitie:
  • 500 g ficat pui
  • 500 g inimioare + pipote
  • 2 cartofi micuti
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.

Punem la fiert ficatul impreuna cu inimioarele si pipotele, schimbam apa de 3 ori.Separat punem si cartofii la fiert. Dupa ce s-au racit tocam cubulete ficatelul, inimioarele pipotele si cartofii, le asezonam cu sare, piper si cimbru(sau alte condimente) si spargem cele 4 oua peste sa le lege compozitia.

Cat timp se odihneste aceasta, scoatem aluatul din frigider, si il impartim in 2 parti inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel incat sa imbracam o forma de tarta unsa in prealabil cu unt, punem compozitia si deasupra intindem o foaie cat sa acoperim placinta. Ungem cu ou batut bine si o dam la cuptor pana se rumeneste pe margini.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

30.01.2013, 21:51

Ana_Maria_P 1

30.01.2013, 22:28

E foarte buna, va trimit data viitoare

MotanLaOale 1

31.01.2013, 09:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]