Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2020 | 2417 vizualizari

 

Nu este o reteta foarte complicata, fiind facuta cu foi din comert, dar este rapida si ideala pentru un mic dejun satios. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 100 gr unt topit
  • 1 galbenus de ou
  • 300 gr branza de burduf
  • 300 gr urda dulce
  • 1 legatura de marar
  • 3 buc fire de ceapa verde
  • pentru unplutura cu branza dulce
  • 100 gr urda dulce
  • 100 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de lamaie
  • seminte de susan
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde:

Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile. 

Dupa ce foile de placinta s-au dezghetat, se ia o foaie de placinta se unge cu o pensula cu untul topit , se mai pune inca o foaie de placinta care se unge si ea in prealabil ( eu am facut aceasta operatiune cu cate 3 sau 4 foi) apoi am pus din compozitie de branza peste foaie si am rulat cele 3 sau 4 foi. 

Dintr-un pachet am facut 3 suluri cu branza sarata si unul cu branza dulce. 

La final, placinta se unge cu galbenusul de ou si se pun deasupra seminte de susan. 

Se coace placinta pentru 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade ( functia sus+jos+ventilatie) sau treapta medie la cuptoarele pe gaz. 

TIPS-URI

1

Cand se scoate tava din cuptor este bine sa se acopere tava cu un prosop putin umed pentru a nu se sfarama si rupe foile

2

daca nu se foloseste sufiecienta grasime la uns foile vor deveni uscate si se vor rupe usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urdoaice rumene si pufoase