Placinta cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 18721 vizualizari

 

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 250 g telemea de capra
  • 250 g telemea de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 800 g branza de vaci
  • 7 oua mici
  • 300g smantana
  • 100ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Foile se decongeleaza.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul.

Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini.

Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi.

Se pune branza si se niveleaza.

Deasupra se pun celelalte 6 foi, una cate una, unse cu ulei.

Inainte de ultima foaie se pliaza si marginile peste placinta.

Se unge cu ulei pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Se scoate si se portioneaza.

Se amesteca 200 g smantana, 100ml lapte, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat si se toarne peste placinta.

Se introduce din nou in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate si se acopera cu un servet udat si stors pana se raceste.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca puneti si zahar devine o placinta dulce foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza