Plăcintă cu brânză şi ardei

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2015 | 5019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj (Linco)
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei roşii sau kapia
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • sare, ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză şi ardei:

Curăţăm, spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, ardeii îi tăiem cubuleţe micuţe. Călim ceapa şi ardeii în puţin ulei. Când s-au răcit le adăugăm la cele două brânze. Adăugăm cele 2 ouă, sare şi omogenizăm totul foarte bine.

Îndindem o foaie aluat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi punem compoziţia, apoi punem a doua foaie peste ea. Cu o furculiţă facem câteva găurele pe suprafaţa plăcintei. Ungem deasupra cu un ou bătut.

 Punem plăcinta în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere 35 de minute la foc potrivit spre mic. Deasupra putem presăra susan, mac sau alte seminţe. Este o plăcintă aperitiv ce merge excelent cu o bere rece(nefiltrată).

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză şi ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )