Plăcintă cu brânză/Pide

de nilguin in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 8976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 1 ou
  • 100 ml apă
  • drojdie cât o nucă
  • jumătate de linguriţă sare
  • un praf de zahăr
  • Sos: 
  • 300 g smântână
  • 1 ou 
  • o cescuţă lapte  
  • Umplutură:
  •  200 g telemea de vacă sau de oaie
  • 400 g brânză dulce
  • 1 ou
  • 100 g smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză/Pide:

Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. 

Împărţim aluatul în biluţe  pe care le întind în foi subţiri cu diametrul de cca 60 cm. Pe fiecare foaie se presară umplutura şi câteva picături de ulei după care se încreţeşte foaia şi se aşează în tava unsă cu ulei. După ce tava a fost umplută deasupra se varsă sosul obţinut din smântâna, lapte şi ou.

Se dă la cuptor până se rumeneşte. Când este gata stropim plăcinta cu lapte din belşug şi acoperim cu un şervet curat şi lăsăm să se odihnească câteva minte.

TIPS-URI

1

Se poate servi împreună cu un pahar de ayran 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză/Pide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]