Placinta cu dovleac

de - Andreea - in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 4225 vizualizari

 

reteta am facut-o demult insa nu am postat-o....si acum i-a venit rindul .

 

INGREDIENTE

pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 40 gr zahar
  • un cub drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • un praf de sare

ptr umplutura

  • 1 dovleac de cca 1 kg
  • ulei
  • 1 ceasca zahar

zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

aluat:

intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare.

se framinta bine pina devine un aluat nelipicios.

se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin).

umplutura:

dovleacul se curata de coaja si se da prin razatoare.

se caleste intr-o tigaie cu putin ulei,se adauga si zaharul.

cind s-a calit il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.

aluatul se scoate de la rece,se intinde o foaie peste care punem umplutura.

se ruleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 30-40 minute.

se scoate si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

cocineraviajera 1

09.09.2012, 17:21

Buna

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:20

excelenta

ANNA_46 1

13.09.2012, 22:11

Nici eu nu am mai mancat in prajitura , dar sunt sigura ca e foarte gustoasa, arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata