Placinta cu iaurt si fructe

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 12992 vizualizari

 

O placinta de sezon, simpla si delicioasa! Dupa ce sta la frigider e mult mai buna, aromata si racoritoare! Va invit si pe voi, n-o sa va para rau! Duminica placuta!:-*>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • 1 kg iaurt gras
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • ulei (pentru uns foile)
  • 3 nectarine
  • cirese
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si fructe:

Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.

Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine .

Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam peste oua si mixam bine.

Pe masa infainata intindem bine prima bucata de foietaj, apoi o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Taiem surplusul de aluat si-l punem de-o parte.

Intepam foaia din loc in loc cu o furculita, apoi o ungem cu putin ulei.

Turnam in tava, peste aluat  jumatate din compozitia de iaurt.

Asezam intr-o parte (aproape jumatate de tava) fructe: nectarine taiate bucati, cirese negre si visine.

Apoi asezam ce-a de-a doua foaie intinsa, taiem iar surplusul de aluat, apoi intepam foaia cu furculita si o ungem cu putin ulei si turnam compozitia de iaurt ramasa.

Din aluatul ramas intindem o a 3-a foaie.

Batem oul ramas cu cele 3 linguri de iaurt si zaharul pudra, apoi ungem cu aceasta compozitie foaia de deasupra, intepata cu furculita.

Dam placinta la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute, pana e inchegata si trece testul scobitorii.

O sa se umfle putin in timpul coacerii, dar va reveni la normal dupa ce o scoatem din cuptor.

Dupa ce se raceste se taie dupa preferinta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem sa folosim si alte fructe, de exemplu: caise, piersici, zmeura, coacaze, afine, etc.

2

Putem sa inlocuim fructele proaspete cu fructe deshidratate, de exemplu: stafide, merisoare, goji, prune, caise, etc.

3

Tava folosita de mine are diametrul de 25/35 cm.

4

Eu am facut partea cu fructe pentru mine si sora mea, restul au preferat-o simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018