Placinta cu mere

de Bya Ralu in Prajituri, 17 Sep 2013 | 11623 vizualizari

 

O placinta delicioasa by gaby :D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 550-600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 7-8 mere
  • 50 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un castron punem faina,drojdia,zaharul,coaja de la portocala si oul batut.

Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin,sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul.

Se adauga putin cate putin peste faina,punem si praful de sare si framantam aluatul pentru 10 minute.Daca mai este nevoie se mai adauga faina,aluatul trebuie sa fie nelipicios.

Se unge cu ulei si se pune la loc cald pentru cel putin 1 ora.

Merele se dau pe razatoarea mare.

Intr-o craticioara punem untul,zaharul si esentele pe foc,se amesteca pana se dilueaza zaharul dupa care adaugam si merele curatate.Se lasa la foc mic,se amesteca din cand in cand si se lasa cam 10 minute pana scade zeama.

Aluatul se imparte in doua,la fel si umplutura.

Pe masa de lucru se pudreaza faina,se intinde aluatul in forma de dreptunghi.Se imparte in 3 aluatul,fara sa se taie,partile de pe margini se cresteaza fasiiute.

In mijloc se pune umplutura de mere rece.Fasiile laterale se pun in forma de x.

Se pun intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pun placintele in tava,se ung cu ou si se mai lasa la cald 30 minute.

Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deaupra.

 

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu mere