Placinta cu mere( aluat cu amoniac)

de nico15 in Prajituri, 25 Dec 2011 | 12901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 ½ kg de mere
  • 250 g de zahar(se mai poate adauga zahar daca merele sunt mai acrisoare)
  • 2 lingurite de scortisoara
  • putin unt  
  • Aluat:
  • o ceasca apa minerala / sifon(150 ml)
  • zahar 150 g
  • ulei 150 ml
  • ou 1 bucata
  • amoniac/bicarbonat de sodiu ½ de lingurita
  • zeama de lamaie
  • Faina 400-500 g(cantitate pentru 2 foi)
  • Ou 1 bucata pentru a unge placinta
  • Zahar pudra  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere( aluat cu amoniac):

Merele se spala, dupa aceea se rad, pentru a nu oxida si asi schimba culoarea, se stoarce zeama de lamaie peste si se vor cali in tigaie in putin unt, se va adauga peste zaharul, scortisoara cand sunt gata se dau in asteptare. Ne vom ocupa de aluat, se amesteca toate ingredientele si se va adauga si amoniacul / bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Framantam aluatul respectiv daca mai cere faina se poate adauga, lasam 10 minute in asteptare, dupa care vom imparti compozitia in doua parti si vom trece la intinderea foilor necesare pentru placinta.

Ungem tava cu ulei presaram faina si intindem prima foaie, adaugam merele calite si deasupra punem cealalta foaie, taiem marginile care nu sunt egale si intepam bine cu furculita.

Dam la cuptor 25-30 de minute sau in functie de cuptorul aragazului dumneavoastra, iar dupa aproximativ 15 minute adaugam oul batut, pentru a prinde o culoare mai bronzata.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere( aluat cu amoniac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (5)

Sidy 1

26.12.2011, 06:56

DE-LI-CIOA-SA !
Craciun fericit Nico draga !

MotanLaOale 1

26.12.2011, 14:01

Lorra 1

26.12.2011, 16:26

bun, bun, bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]