Placinta cu patrunjel

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 6881 vizualizari

 

O placinta delicioasa, tocmai buna pentru vara . Desi ingredinetele sunt cat se poate de comune, gustul e de milioane :)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foitaj( sau 6 foi subtiri de placinta)
  • o legatura mare de patrunjel
  • 4 felii cascaval taiate fasii
  • 100g spanac
  • 2 ardei rosii
  • 100g branza fetta rasa sau faramitata
  • 2 catei de usturoi
  •  2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 1 cutie smantana (250g)
  • 2 linguri faina normala
  • tava rotunda 24 cm diametru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu patrunjel:

Se preincalzeste cuptorul la 180-200 de grade.Ardeii se taie cubulete mici si se calesc in putin ulei. Patrunjelul si spanacul se spala si se taie marunt.Coca se intinde cat sa acopere fundul tavii si peretii acesteia.Se amesteca patrunjelul , spanacul , branzele, smantana, faina, sare, piper, ouale, usturoiul. Doua treimi din umplutura se pune in tava peste coca, se presara ardeiul calit si se completeaza cu umplutura ramasa. Se inveleste toata umplutura cu coca de pe margini( eu am crestat-o si in mijloc am pus bucatele de ardei rosu oprite din cel calit. Se pune la copt 3-40 de minute sau pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]