Placinta cu somon

de Oana in Somon, 1 Mai 2009 | 11656 vizualizari

 

Ii pusesem gand rau de mult timp si azi m-am hotarat! Somonul este preferatul nostru, eu cel putin as manca numai peste! Aveam tot ce trebuie, am deschis calculatorul si m-am uitat repede peste reteta. O aveam salvata la favorite, este de pe un blog culinar din Estonia.
Este o specialitate ruseasca, se numeste kulebyaka. Rezultatul final este de vis, combinatie de orez cu somon, senzational!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de somon proaspat
  • o ceasca de orez
  • 12 ousoare de prepelita
  • o legatura mare cu marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • cateva feliute subtiri de unt
  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate cu ulei de masline
  • o lingurita si jumatate cu sare
  • 400 g faina
  • 0 lingurita si jumatate cu drojdie granulata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu somon:

Pentru aluat, eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc!

Ingredientele se pun in ordinea de mai sus si am setat pe programul de framantat si dospit, a durat 1 ora si 20 min. Daca nu aveti masina de paine, preparati un aluat cu aceste ingrediente si lasati-l la dospit cam jumatate de ora, intr-un loc cald (eventual pe calorifer).

Pentru inceput incingem cuptorul, sa fie pregatit.

Punem o oala cu apa si sare la fiert, apoi lasam orezul sa fiarba, iar cand e gata il strecuram si il pastram la cald, intr-un bol. Fierbem ouale de prepelita 2-3 minute, apoi le lasam in apa rece, dupa care le curatam de coaja. Somonul se curata de oase si de piele si se taie fasii subtiri, iar mararul se toaca marunt.

Cand aluatul este gata dospit, il impartim in doua si cu ajutorul sucitorului modelam doua foi egale, cam 30/30.

In tava de la cuptor punem hartie pentru copt, asezam prima foaie de aluat, si apoi, in ordinea numerelor de pe tricou :) asezam  jumatate din orezul fiert, putina sare si piper, jumatate din mararul tocat, jumatate din somon, feliutele de unt, ouale de prepelita, restul de orez, mararul si terminam cu somonul ramas. Turnam zeama de lamaie, iar putina sare si piper si asezam cealalta foaie de aluat. Lipim cele doua foi, ne ajutam si de o furculita, sa nu se desfaca. Ungem placinta cu un ou batut si o intepam din loc in loc cu un cutit ascutit, ca sa poata iesi aburii fierbinti si sa nu se umfle. Eu am decorat-o si cu trei pestisori din aluat :).

O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos, cam jumatate de ora.

Noi am mancat-o fierbinte, nu mai aveam rabdare si topaiam pe langa cuptor :) , dar e mult, mult mai buna rece!

Trebuie s-o incercati si voi! Neaparat! E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la gratar