Placinta cu visine si ciocolata

de laylalala in Prajituri, 25 Mai 2010 | 5202 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 ou batut
  • 200 gr unt

Pentru umplutura

  • 650 gr visine (proaspete sau conservate)
  • 1 plic (50 gr) praf de pudding de ciocolata
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu visine si ciocolata:

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara macinata.Se adauga oul batut si se amesteca.Se incorporeaza apoi untul si se framanta adaugand 2-3 linguri apa rece pana cand se va obtine un aluat omogen.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
Se incinge cuptorul la 220⁰C. Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit una dreptunghiulara).
Pentru umplutura, se amesteca visinele (daca sunt proaspete se scot samburii) cu praful de pudding de ciocolata si aromele.
Se intinde aluatul la grosimea de aprox. 1 cm.Se tapeteaza baza si marginile formelor cu aprox. ½ din cantitatea de aluat.Se toarna inauntru visinele si se acopera cu o foaie de aluat.Placinta se da la copt 25-35 minute pana cand aluatul s-a facut, s-a rumenit si a devenit crocant.
Placinta mea este mai deosebita deoarece eu mi-am impartiti aluatul astfel incat sa am si pentru a mai face inca o foaie de aluat si pentru a confectiona o sticla din aluat.Le-am copt pe toate apoi am asamblat astfel : am decorat sticla din aluat cu fondant, am pus placinta cu visine pe farfurie,am asezat in ea sticla decorata, am asezat un „capac” de aluat si am decorat apoi cu struguri din fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (3)

Teo 1

25.05.2010, 22:13

ma bucur ca din ''micuta bucatareasa'' ai ajuns '' bucataras grozav''!ce vad acolo, imi lasa gura apa !

Rocsi 1

25.05.2010, 22:15

cu visine...super

Roxana 1

25.05.2010, 23:46

oau ce frumos arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu menta