Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

de farfuriavesela in Dulciuri, 11 Mai 2014 | 26996 vizualizari

 

Nu este greu deloc, o să vedeți mai jos rețeta pas cu pas și sigur o să vă iasă bine !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de plăcintă
  • 1 cub (25 gr) de drojdie proaspătă / 7-10 gr drojdie uscata
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cană apă puțin călduță
  • 1 kg făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • Pentru compoziție
  • 1 lămâie
  • 1 bucată de aprox. 1 kg de brânză potrivit de sărată (nu foarte sărata). Dacă brânza este foarte sărată, o puneți cu apă la desărat.
  • 1 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic de zahăr praf
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • Pentru pus peste placintă înainte de coacere
  • 1 cană iaurt
  • 2 ouă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă dobrogeană rețeta autentică:

Cum facem ?

Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet. Frământăm până obținem o cocă moale,  dar care nu ni se lipește de mână. Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină faină, pâna ce aluatul se desprinde de pe mâini. Împărțim coca in 2 părți și o lăsăm să crească cât timp pregătim compoziția de brânză.

Compoziția

Radem brânza, peste ea adăugăm ouăle întregi, cele 2 plicuri de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie și o cană de zahăr.

Umplem foile cu brânză

Cele 2 mingi de cocă le împărțim iară în 2, astfel avem 4 mingiuțe de cocă, pentru  4 foi de plăcintă. Punem făină pe blatul de lucru și întindem cu sucitorul o foaie subțire, ca în filmuleț.

O stropim cu ulei, punem brânza numai în partea de jos și apoi aducem foaia de aluat peste zona cu brânză. O încrețim și o invităm în tava unsă în prealabil cu ulei. După ce umplem toate cele 4 foi cu brânză, punem peste ele în tavă 1 cutie de iaurt amestecat cu 2 ouă.

Apoi punem plăcinta la cuptor, la foc mic, 40-50 de minute. Nu o coaceți excesiv, să  nu fie prea pâinoasă.

Cam asta ar fi, rezultatul este savuros și copiii o mănâncă înainte să se răcească !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă dobrogeană rețeta autentică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

12.05.2014, 13:43

bestiala si ...bestiala!

JulyCris 1

12.05.2014, 17:47

Like,Like,BIG LIKE!

simona72 1

12.05.2014, 20:45

Ador placinta asta si mai ales cu foile facute in casa...bravo!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Inimioare