Un deliciu irezistibil de toamna, o placinta atat de frageda, de aromata si parfumata!
Preparam aluatul fraged, amestecand untul moale cu faina, ouale, zaharul pudra( cele 150 gr), vanilia, coaja rasa de portocala.
Framantam pana obtinem aluatul.
Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece pana ne ocupam de mere si pere.
Eu folosesc si coaja fructelor( asa ne bucuram de toate vitaminele), asa ca le rad cu totul pe razatoarea mare.
Radem perele apoi le punem intr-o strecuratoare la scurs. ( lasa mult sirop)
Radem si merele si le lasam putin sa lase zeama, apoi o strecuram.
Amestecam merele si perele scurse impreuna cu zaharul ( 150 gr)
Aluatul scos de la rece il impartim in doua parti.
Intindem prima foaie( recomand sa faceti asta pe o hartie pergament daca puteti ca apoi sa reusiti sa o desprindeti usor si sa o asezati in tava unsa cu unt.
Eu am avut o tava cu inel metalic, dar daca nu aveti, puteti face placinta intr-o tava dreptunghiulara obisnuita chiar daca e mai mica.
Am pus merele si perele pe foaia intinsa, am pudrat toata suprafata cu scortisoara si apoi am intins a doua foaie direct pe pergament apoi am intors foaia deasupra merelor si am desprins-o usor, lasand sa se aseze uniform. Se inteapa foaia cu o furculita din loc in loc. Am incins cuptorul la 180 de grade si am copt placinta aproape o ora( in jur de 55 de minute). O tineti pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa la racit si se ajuta usor cu un cutit de jur imprejur sa se desprinda.
O pudrati cu zahar pudra cand se raceste, si o serviti cu placere, e delicioasa!!!