Placinta frageda cu visina

de anisoara in Prajituri, 27 Iun 2010 | 13823 vizualizari

 

Cate clipe aveti , cand va intoarceti in copilarie si spuneti- “cat de mult mi-as dori acum o bucatica de placinta dulce , frageda si aromata cu visina,cirese sau pruna … placinta bunicii mele “ . Stiti , acum toti se staruie sa prepare multe bucate moderne , sanatoase… Da ,sunt destul de gustoase, sanatoase, dar gustul din copilarie , nu se compara cu nimic … aveti posibilitatea sa preparati singure aceste placinte , si nu numai, pentru ca vor urma cateva recete una dupa alta , din aluat dulce , fraged cu aroma si gustul din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged dospit
  • visina
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu visina:

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html

Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se taie fasii egale , opuse una de  alta.

Se adauga umplutura, in cazul de fata visina fara samburi, care , in prealabil , a fost scursa bine de sucul ei.

Se aduce o fasie de aluat taiat din stanga  spre dreapta, alta din dreapta spre stanga, asa incat sa se intersecteze sub un anumit unghi, si asa repetam cand dintr-o parte , cand din alta , pana ajunjem la capatul celalalt al placintei.

(Vezi poze)

 Placinta impletita se pune cu mare atentie  pe o tava unsa in prealabil cu ulei, si se lasa sa creasca , undeva la 25-30 minute.


Apoi , se unge atent cu o pensula , cu un amestec din galbenus de ou cu o lingurita de apa . Se coace in cuptorul incins, in prealabil, pana la temperatura de 170 C. timp de 25-30 de minute.

Din acest aluat  dospit , care l-am prezentat  mai sus se pot face 6 placinte de lungimea tavii  Gustul nu vi-l descriu, pentru ca pozele spun in locul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu visina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca