Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2025 | 1677 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Astăzi vă prezentăm o rețetă gustoasă de plăcintă cu umplutură de spanac și telemea, cu foi crocante de plăcintă.
      Pentru această Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, spanac, brânză, ouă, ceapă.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară
      • 8 foi de plăcintă
      • 450 gr spanac congelat
      • 400 gr telemea de vacă
      • 2 ouă
      • 2-3 fire ceapă verde
      • 2-3 căței de usturoi
      • 120 gr unt topit
      • 2-3 lg ulei de măsline
      • sare, piper
      • semințe susan
      Portii: 1
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară:

      Cum se prepara Plăcinta gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară:

       Curăță și toacă mărunt ceapa verde și usturoiul, apoi călește-le ușor în puțin ulei de măsline. 

      Adaugă spanacul și lasă-l să se înmoaie și să se călească bine, până scade toată apă. Condimentează cu sare și piper. După ce s-a gătit, lasă compoziția la răcit.

      Pregătește o tavă rotundă termorezistentă și unge baza cu puțin unt topit.  Așază în tavă câte două foi de plăcintă suprapuse, unge cu unt topit, continuă cu celelalte foi, suprapunând câte două și unge-le cu unt topit.  

      Fărâmițează brânza și adaug-o peste compoziția de spanac. Adaugă două ouă și amestecă bine toate ingredientele.

      Pune umplutura peste foile de plăcintă și nivelează frumos, apoi adună marginile foilor, impaturindu-le una peste alta. Unge stratul obținut cu unt topit sau ulei de măsline și presară semințe de susan.

      Coace plăcinta cu spanac în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau până când se rumenește frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta să se răcească. O poți servi călduță sau rece, este la fel de gustoasă.

      Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

      Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Aperitiv briose cu spanac si cascaval