Placinta rulada cu branza

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 12189 vizualizari

 

 Este o placinta sau rulada cu branza sarata foarte buna. Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  •  Aluatul
  • 1 kg faina (ungureasca)
  •  2 linguri pline de unsoare de porc solida
  • 1-2 oua ,
  • drojdie cat o nuca
  •  3-4 linguri otet
  • 1 lingura plina de sare de bucatarie
  • iaurt- cam 500 ml 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulada cu branza:

Aluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga  ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura plina de sare de bucatarie.Totul se moaie cu iaurt(cam 500 ml iaurt)

Aluatul obtinut se imparte in doua parti ca doi colaci.Acestia se intind fiecare si se unge fiecare foaie cu unsoare topita si se presara faina.Se ruleaza, se face melc si sepune la rece 10-15 minute.Fiecare melc se intinde din nou si se imparte in doua parti.Deci din 2 melci rezulta 4 melci(mie mi-au iesit 5 din marginile de la fiecare melc care nu a incaput in tava am mai facut inca unul). Umplutura: branza sarata+2-3 cartofi fierti facuti piure+1 ou+marar (daca vrei).Se ruleaza , se aseaza in tava si se unge cu ou si se presara mac,susan sau serazuieste branza sarata.Se da la cuptor cam 45-50 minute.

TIPS-URI

1

 Compozitia este pentru o tava mare de aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulada cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere