Placinta ruseasca cu branza

de Criss in Prajituri, 8 Sep 2014 | 5225 vizualizari

 

Retetele simple si rapide sunt cele mai bune, mai ales cand n-ai timp si chef sa stai prea mult in bucatarie, dar iti doresti totusi un desert pentru o duminica in familie. Am vazut aceasta reteta mai intai la Gaby_d pe Bucataras, reteta care a fost rapid preluata de multe "Bucatarase". Dupa cum se vede, a ajuns si la mine. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g branza de vaci
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri gris
  • -5 linguri smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -50 g stafide
  • (Dupa parerea mea ar merge si o lingurita de praf de copt, asa ca data viitoare am sa pun.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda. Intr-un bol se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 minute deoparte. Branza se paseaza printr-o sita, daca nu e suficient de fina si cremoasa, sau se paseaza cu blenderul.

Intr-un bol de mixer se pun ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.Peste oua se adauga branza, smantana cu grisul, coaja de lamaie si stafidele. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aici va sfatuiesc sa alegeti o tava mai mica, eu am folosit o tava 20/30 si prajitura a iesit destul de joasa. Ar fi fost mai frumoasa intr-o forma de tort si mi-ar fi iesit ca un cheesecake. Se coace 40 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu smantana.

Eu am adaugat si o lingura de Dulceata fina din fructe de soc , cu care merge de minune. Sau puteti folosi un sos de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]