Placinte cu branza, ceapa verde si marar

de Adi75 in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2014 | 3930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 1 kg faina
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • ulei pentru prajit
  • MAIA
  • drojdie + 1 lingura zahar + putin lapte caldut
  • ulei pentru prajit
  • UMPLUTURA
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 legaturi potrivit de mari de marar
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • (smantana si cascaval ras )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza, ceapa verde si marar:

Prima data pregatim maiaua, se lasa sa creasca 5-10 minute, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus si framantam bine pana aluatul devine elastic si usor de lucrat, lasam la dospit si ne ocupam de umplutura. 

Framantam bine branza de vaci cu putina sare, taiem ceapa si mararul marunt si le amestecam cu branza.

Cand aluatul este dospit rupem bucati mici si incepem sa-l modelam cu mainile unse cu putin ulei si ii dam o forma rotunda, apoi pe jumatate punem doua linguri din umplutura si impachetam. Apasam bine pe margini si lasam sa mai dospeasca pana terminam toate placintele de preparat.

Se pot lasa si goale, in acest caz vom pune smantana si cascaval dupa ce le vom praji .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza, ceapa verde si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si branza (reteta video)