Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 42650 vizualizari

 

Un aluat subtire care dupa prajit se topeste in gura, un gust minunat de branza chimen si cascaval......astea sunt placintele mele gustoase tare, va invit la savurat :)....asa de-o seara frumoasa de duminca :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 250 gr branza( telemea de vaca)
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingurita chimen( daca nu va place puteti renunta la el)
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • o rola mica de cascaval
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

Aluatul nu necesita crestere.

Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong .

Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.

Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.

Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia.  Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit  se vor  umfla usor, iar  la mijloc vor face un  buzunaras, unde se va topi de placere  :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.

Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)

TIPS-URI

1

Daca ne place verdeata putem pune in aluat marar sau patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saleuri