Aluaturi de casa
Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.
Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde.
Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai groasa, apoi o taiem in 6-7 bucati egale. Fiecare bucata o intindem usor cu degetele intr-o forma cat mai rotunda. Asezam pe bucata de aluat mezel ras si ceapa tocata, apoi strangem placintica ca pe o traistuta. :P. Usor, cu degetele, aplatizam placinta.
Prajim fiecare placintica in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Servim cu ayran sau chefir.
Pofta buna!
1
daca va ramane umplutura, adaugati un ou si 2 linguri de pesmet si va ies niste chiftelute delicioase. :)