Placintele sarate

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2020 | 3289 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1/2 lingura sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu,
  • 150 g cascaval afumat,
  • 400 g ayran sau chefir,
  • cca 350 g mezel,
  • 2 fire de ceapa verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele sarate:

Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde.

Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai groasa, apoi o taiem in 6-7 bucati egale. Fiecare bucata o intindem usor cu degetele intr-o forma cat mai rotunda. Asezam pe bucata de aluat mezel ras si ceapa tocata, apoi strangem placintica ca pe o traistuta. :P. Usor, cu degetele, aplatizam placinta.

Prajim fiecare placintica in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Servim cu ayran sau chefir.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura, adaugati un ou si 2 linguri de pesmet si va ies niste chiftelute delicioase. :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucataras Diana 1

24.05.2020, 21:20

Asa este, Mirela. Noi am servit cu ayran.

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:23

RuxyRux 1

23.07.2021, 22:35

Bune tare placintelele tale Diana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf