Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

de Ancutsa in Porc, 7 Oct 2018 | 2380 vizualizari

 

Am cumpărat nişte afumătură de casă, însă am nimerit-o prea grasă pentu a o mânca aşa, astfel că am păstrat-o pentru a o găti la cuptor. Acum i-a venit rândul şi am pregătit un platou de toamnă cu felii de porc aşezate între felii de afumătură de casă, cartofi, ouă, mazăre, ciuperci şi mirodenii. Ne-a plăcut mult că afumătura a impregnat restul ingredientelor cu aroma ei.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii pulpă de porc
  • 4 felii afumătură de casă
  • 5 cartofi
  • o mână de mazăre (eu am avut congelată)
  • câteva ciuperci champignon proaspete
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin
  • ulei
  • 3 pahare apă
  • 1 pahar bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci:

 

 

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.

Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă apa şi berea.

Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de minute la foc iute, să se rumenească.

Se scoate tava, se adaugă ouăle printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.

 

Timp de pregătire: 10min

Timp de coacere: aprox 1h 40min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/platou-cu-afumatura-cartofi-oua-mazare.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc usturoiata