Pogacele cu branza

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2014 | 11358 vizualizari

 

Delicioase aceste pogacele cu branza telemea!Servite ca aperitiv sau numai bune de rontait langa un pahar cu bere aceste pogacele fac deliciul serilor petrecute cu prietenii.Si de ce nu,pentru cine le face acum,sunt un exercitiu pe cand vom taia porcii si vom avea jumari pentru pogacele.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 2 plicuri drojdie uscata,
  • 2 oua,
  • 600 ml lapte caldut,
  • 4 ling.ulei,
  • sare,
  • o lingurita zahar,
  • 4 ling untura,
  • 6 ling faina,
  • 200 gr branza telemea,
  • 1 lingurita turmeric.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu branza:

 Drojdia se amesteca cu un pic de faina,laptele caldut si zaharul.Se lasa la cald pana incepe sa creasca. Intr-un vas se pune faina,ouale,sarea si se adauga plamadeala.Se amesteca cu o lingura,apoi se framanta cu mana.

Se adauga uleiul si se framanta pana rezulta un aluat potrivit de moale,omogen,elastic.Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit,intr-un loc cald,ferit de curenti de aer timp de o ora pana isi dubleaza volumul. Din restul de faina,untura,branza telemea data pe razatoare si turmeric se face un aluat care se imparte in trei parti egale.

Cand aluatul e destul de crescut se rastoarna pe masa de lucru si se intinde in foaie dreptunghiulara.Se unge cu o parte din aluatul cu untura si se pliaza spre mijloc partile de pe lungimea foii,apoi cele de pe latimea sa.Se intinde din nou aluatul si se repeta operatiunea de ungere si impaturire de inca doua ori.

A treia oara se intinde aluatul in foaie groasa de un centimetru si cu o forma sau un pahar se taie rondele.Se pun in tava,se ung deasupra cu ou batut si se presara branza rasa si seminte de chimen.Se lasa la cald inca 15 min. apoi se dau la cuptor. Sunt gata cand sunt frumos crescute si rumenite deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa