Prajitura Alba ca Zapada

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 7131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde (aprox.500-550g)

Pentru crema:

  • 800ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200g unt la temperatura camerei
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi:

Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare.
Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (verticala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema:

Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul, coaja de lamaie si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam.
Cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam si vanilia impreuna cu zeama se lamaie, amestecam pana omogenizam bine totul si dam crema deoparte sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit, adaugam untul lingura cu lingura si mixam pana il incorporam pe tot.

Pentru ansamblare:
Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi jumatate din crema, a doua foaie, restul de crema si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile.

TIPS-URI

1

in loc de amidon de porumb se poate pune faina

2

in loc de zahar brun puteti pune zahar alb dar cu 1-2 linguri mai putin ca este mai dulce ca cel brun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.12.2015, 20:53

Este o prajitura nemaipomenita!

Bya Ralu 1

05.01.2016, 16:29

buna buna

Gherca Daniela 1

05.01.2016, 17:24

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lamaita (sau Alba ca zapada)