Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

de stefy_a in Prajituri, 18 Ian 2017 | 3477 vizualizari

 

Este o prajitura cu textura umeda si gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fructe de padure
  • 100 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 275 g faina
  • 100 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cafea solubila
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure:

Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina.

Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga cate un ou, timp in care se mixeaza aluatul. Se adauga treptat, faina amestecata cu cacao.

La final, se adauga si smantana in care s-a dizolvat cafeaua - va rezulta o compozitie gen aluat mai gros; apoi puteti integra usor in aluat, fructele de padure - amestecand usor cu o lingura si nu cu mixerul, sau le puteti aseza peste blat dupa ce l-ati asezat in tava.

Se asaza aluatul cu grija, in tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor 30-40 de minute sau pana cand scoateti o scobitoare uscata. 

Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste cu pofta!!

Eu le-am servit glazurate si cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras