Prajitura cu crema caramel

de Julie in Prajituri, 19 Dec 2011 | 7951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 10 linguri faina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • 150 g frisca lichida (Hulala).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema caramel:

Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi.

Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita. Se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat din biscuiti cu spuma caramel