Prajitura cu crema de post

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2013 | 20350 vizualizari

 

m-am inspirat mult de la Lavinia (te pup,si te admir,fata priceputa!), practic asamblarea e putin altfel, un soi de sora a amandinei ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani de faina
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite de otet
  • 2 liguri cacao

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 250 ml apa
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 400 gr. margarina Rama (la pachet)
  • 300 gr. zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • (in plus, 1 lingura cafea macinata pentru crema cu care decoram)

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 60 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de post:

Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul.

In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul.

Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn.

Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da tava la copt pentru 35-40 min. la temeratura moderata.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca blatul.

Caramelizam intr-un ibric zaharul, adaugam apa, lasam sa se topeasca complet zaharul ars, stingem focul si adaugam esenta de rom.

Dupa ce se raceste siropul, se toarna in tva peste blat si se mai lasa cca 2 ore blatul la insiropat.

Crema se prepara la mixer, amestecand margarina (la temeratura camerei) cu zaharul pudra, esenta de rom si 3-4 linguri de cacao.

Intindem 80% din crema peste blatul insiropat (in tava).

Nivelam crema, decoram cu o furculita, apoi portionam prajitura.

Asezam bucatile de prajitura pe platou, decoram cu glazura clasica (topim zaharul in apa la foc mic, adaugam praful de cacao si lasam sa fiarba pana se ingroase usor).

In crema ramasa adaugam 1 lingura (cu varf) de cafea macinata si decoram prajiturelele.

Dam platoul cu prajituri la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire (sa se intareasca crema de margarina).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava