Prajitura cu foi

de robert_b in Prajituri, 30 Noi 2014 | 17639 vizualizari

 

Intr-un cuvant: DELICIOASA! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (nu pot estima cantitatea)
  • Pentru crema:
  • 500 ml. lapte
  • 1 pachet margarina "UNIREA"
  • 2 rase cacao
  • esenta rom
  • 4-5 linguri faina
  • zahar (dupa gust)
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe rand).

Crema:Intr-o cratita se pune lapte si margarina,si se tine pe foc pana ce se topeste margarina.Se adauga cacaoa,zaharul si faina.Se amesteca bine pana ce devine o crema densa,iar apoi se adauga esenta.Se ia de pe foc.

Asamblare:Se pune prima foaie,intr-o tava mai mare,si se aseaza un strat de crema.Se procedeaza la fel pana ce terminam toate 3 foile.Se lasa la racit peste noapte,iar a doua zi se taie dupa preferinta voastra.

TIPS-URI

1

In aluat puteti pune si coaja rasa de lamaie sau portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia