Blat:
Punem cacaoa intr-un castron si turnam apa clocotita deasupra,  amestecand continuu. Amestecam pana nu mai avem cocoloase si obtinem o  compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din  cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea  tare si lucioasa. 
Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din  cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi  compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam  faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (42/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam  tava la cuptor la foc mediu pentru cca 35-40 de minute. Facem proba cu  scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Sirop:
Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu 100 ml apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit, pana se dizolva zaharul caramelizat.
Pentru ornat,  topim ciocolata la foc mic cu putin lapte, atat cat sa obtinem o consistenta lichida a ciocolatei.
Smantana foarte rece se mixeaza la viteza mica pana devine ca o spuma.  Adaugam zaharul si intaritorul de frisca, marim viteza la mixer si mixam  pana devine pufoasa si se intareste.
Blatul racit il taiem in patratele sau dreptunghiuri de marimea dorita, insiropam si ornam cu frisca si sosul de ciocolata.