Prajitura cu mousse de frisca si rom

de Lavinia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 20500 vizualizari

 

Este super delicioasa!Blat pufos,crema aromata si aerata si glazura de ciocolata,o nebunie !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri de ulei
  • 2 lingurite cacao
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Mousse de frisca si rom:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 10 g gelatina(1 plic)+50 ml apa
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 80-100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de frisca si rom:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Dizolva cacaua in putina apa apoi adaug-o peste o parte din compozitie.

Intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pune o lingura compozitie alba/o lingura compozitie neagra si procedezi la fel pana termini. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox .25-30 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si laptele intr-o craticioara apoi pune pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde (atentie sa nu fiarba) si toarn-o peste galbenusuri. Lasa crema de galbenusuri la racit si mixeaza frisca bine. Peste frisca adauga crema de galbenusuri si esenta de rom si mixeaza bine 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa.

Pe o tava pune jumatate din blat si insiropeaza-l apoi pune crema si acopera cu cealalta jumatate din blat pe care il insiropezi si pe el.(Pastreaza 2-3 linguri de crema pentru aveline). Lasa prajitura la rece pentru 2-3 ore timp in care se intareste complet crema.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte portioneaza prajitura dupa preferinte (Mie mi-au iesit 15 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza fiecare prajitura. Baga prajiturile la frigider pana se intareste glazura apoi orneaza-le cu o avelina din crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de frisca si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

25.11.2013, 20:00

Masimony am scris la reteta de prajitura cu nuci si ciocolata ce trebuie facut

ryta 1

05.01.2014, 19:23

nacularisa 1

10.05.2014, 15:30

Crema are gust acrut?As vrea sa o folosesc fara rom la un tort care are si mousse de portocale.Crezi ca ar merge combinatia dintre ea si cea de portocale?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Indiene