Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 8 Feb 2013 | 10363 vizualizari

 

O prăjitură rapidă, de post, ce mă duce cu gândul la un brownie... crustă zaharoasă, aromată şi gust subtil de nucă prăjită.

 

INGREDIENTE

  • 20 lg făină albă - 380 g;
  • 16 lg apă fiartă şi răcită;
  • 14 lg ulei de floarea soarelui;
  • 14 lg zahăr fin;
  • 60 g miez de nucă;
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker;
  • 1 portocală - coajă şi suc;
  • 2 lg suc de lămâie;
  • 3 lg rase cacao;
  • un praf sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post:

Se cântăreşte făina se amestecă cu praf de copt şi cacao.

Miezul de nucă se trage în tigaie cât să prindă "un gust de copt", se lasă la răcit şi se  macină fin cu ajutorul robotului de bucătărie. 

Apa + uleiul + zahăr se mixează bine până se obţine o emulsie.  

În emulsia de mai sus se adaugă un praf de sare, coaja de portocală, sucul de portocală şi lămâie. 

Se cerne amestecul de făină, praf de copt, cacao în lichide. 

Se mixează cu treapa inferioară până la omogenizarea completă a aluatului.  

La final de adaugă nuca măcinată şi se amestecă cu o lingură de lemn sau cu paleta de patiserie.  

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preîncălzit, pe nivelul superior al cuptorului, la temperatura de circa 160 grade Celsius, timp de 40 minute. Se verifică prin metoda scobitorii.

Prăjitura se lasă la răcit în cuptor cu uşa întredeschisă. 

După răcirea completă se porţionează şi se serveşte alături de un ceai cald. :)

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (35)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

24.02.2013, 20:57

La multi ani!!! Delicioasa prajitura!

DinDragostePentruGatit 1

25.02.2013, 01:28

Multumesc frumos.

babi5 1

25.02.2013, 07:30

Buna ...felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]