Prajitura cu nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 14660 vizualizari

 

La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 250 g unt
  • vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.

Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.
Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.

Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.

Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.
Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine. La final adaugam vanilie in crema si amestecam.

Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.

Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.

Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.

Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cappucino delice