Prajitura cu piersici, iaurt si frisca

de JulyCris in Prajituri, 17 Ian 2014 | 10963 vizualizari

 

Reteta vazuta la miremirc,(Postat de miremirc in Prajituri pe 14 Oct 2012) placuta si incercata de mine. Absolut minunata. Racoritoare,pufoasa si aerata.
Am urmat exact instructiunile,mai putin la zahar(am pus doar 80 de grame).Am vrut s-o fac mai light,dar tot dulce e.... Si mi-a mai ramas crema... Destula. N-am mai avut piscoturi ca mai faceam si in cealalta tava. Dublati cantitatea de piscoturi(parerea mea,no offence) si iese si a doua.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 150 g almette cu smantana
  • 150 g zahar pudra(eu am pus 80 g)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 700 g compot piersici
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici, iaurt si frisca:

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .

Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.

Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.

Rasturnam invers pe un platou.

Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.

 

Crema ramasa,am pus-o intr-o craticioara,am rasturnat-o si decorat-o(topping de caramel si piersici),apoi am papat-o :) Buna si fara piscoturi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici, iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melba cu piersici