Prajitura Godina cu mere caramelizate

de Bucataras Monica in Prajituri, 5 Mar 2016 | 3190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 6 linguri zahar (pt caramelizat)
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar (pt compozitie)
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Godina cu mere caramelizate:

Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar.

Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul caramelizat ,presaram scortisoara si lasam la cuptor pana ce acestea devin moi.

Pasul3.Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile  cu zaharul se mixeaza si se adauga peste albusuri. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia obtinuta din oua. 

Dupa ce s-au copt merele,deasupra acestora turnam compozitia de blat si lasam la cuptor.(incercam testul cu scobitoarea). Cand este gata,se scoate din cuptor, se lasa 15 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Se poate servi cu frisca sau inghetata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Godina cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate