Prajitura Nico

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Mar 2013 | 17311 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru sora mea Nico,leoaica ca si mine,asa ca i-am pus numele ei.Chiar daca nu o poate gusta,ca e foarte departe de mine,macar ma poate critica,ca de sustinut ma sustine.De fapt Nico si Adi sunt sustinatori mei numarul 1 dar si critici mei .

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 160 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingura faina
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone Delaco
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • Krant
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g zahar
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Nico:

Blat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul 15 minute, se adauga si zaharul vanilat, apoi faina, cacaoa si plicul de creme ole si se omogenizeaza bine. Separat se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga albusurile batute tare peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor ca sa fie cat mai aerata. Se pune in tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit cca 20-30 min. Se scoate si se lasa la racit.

Krant:

Se caramelizeaza zaharul se adauga nucile, se scot pe o farfurie unsa cu unt si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se piseaza marunt.

Crema:

2 galbenusuri cu 100 g zahar se mixeaza cca 5 minute, se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana incepe sa se ingroasa. Separat plicul de gelatina se hidrateaza cu apa rece, cca 100 ml. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cca 15 minute, apoi se adauga gelatina si se incorporeaza bine. Intr-un castron punem crema mascarpone si incorporam galbenusurile cu gelatina, amestecand usor. Batem frisca bine si adaugam krantul maruntit, dupa ce am omogenizat, punem frisca peste crema mascarpone.

Asamblare:

Blatul il punem in tava in care am pus folie alimentara, peste blat turnam crema mascarpone si o dam la frigider pana a doua zi.

Dupa ce am scos blatul de la frigider l-am taiat in fasii si apoi in romburi. Mi-au iesit 28 de romburi si 14 colturi. Le-am ornat cu bucatele fine de ciocolata.

TIPS-URI

1

cu cat albusul este batut bine si amestecat foarte incet,blatul creste si nu e nevoie de praf de copt

2

cand taiem prajitura trecem cutitul prin apa calda

3

e de preferat sa o facem seara,ca sa stea toata noaptea la figider,altfel tentatia e mare sa o taiem mai repede,cel putin eu una nu am rabdare...

4

cand caramelizati zaharul ,atentie sa nu-l ardeti ca amaraste

5

apropo,colturile sunt cele mai bune....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone si afine