Prajitura Noire cu zmeura

de Patricia Iordache in Prajituri, 30 Iun 2013 | 6099 vizualizari

 

De multa vreme am "ochit" aceasta prajitura pe blog-ul Licutei Marin. Dupa ce a stat pe lista de asteptare vreo cateva zile, iata ca i-a venit randul. A iesit o minunatie!!Nu ezitati sa o incercati! Este atat de usor de facut si buna...e ciocolatoasa si aromata ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 150 gr. unt;
  • 160 gr. biscuiti de cacao cu ciocolata pe o parte;
  • 200 gr. ciocolata amaruie;
  • 2 linguri cu visinata;
  • 250 ml. frisca lichida (30-35% grasime);
  • 15 gr. gelatina;
  • Pentru ornat:
  • 50 gr. ciocolata amaruie;
  • 50 ml. lapte;
  • cativa fulgi de ciocolata;
  • o mana cu zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire cu zmeura:

Cum pregatim prajitura:

Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.

Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri. Lasati totul la frigider, timp in care preparati restul prajiturii.

Topim cele 200 gr. ciocolata intr-un vas de inox cu fundul gros, lasam putin la racit apoi adaugam visinata si frisca. Vom obtine o compozitie lichida in care adaugam restul de unt ramas.

Punem gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc mic, amestecand continuu cu o lingura pana se topeste bine , dar avand mare grija sa nu inceapa sa fiarba, apoi o adaugam in compozitia obtinuta anterior.

Cum montam prajitura:

Scoatem tava cu pasta de biscuiti de la frigider si adaugam crema, apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand o rasturnam pe un platou, scoatem usor folia alimentara si o ornam cu sos  de ciocolata, zmeura si fulgi de ciocalata.

Cum preparam sosul de ciocolata:

Punem intr-un vas de inox cu fundul gros, 50 gr. ciocolata amaruie rupta bucatele si 50 ml. lapte si amestecam pana ce se topeste ciocolata. 

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate am obtinut o prajitura cu inaltimea de 4 cm. Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca mi-as dori sa fie mai "impunatoare" ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (22)

COSTEO 1

06.07.2013, 18:16

Superba! Foarte buna Patty!ce bine arata.

COSTEO 1

06.07.2013, 18:17

Superba! Foarte buna Patty!ce bine arata.

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 11:00

mmm...o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu ciocolata