Prajitura pe "cocean"

de AlexAndragospd in Prajituri, 11 Dec 2015 | 7095 vizualizari

 

Cu drag, pentru Mos Craciun! (o reteta de la bunica)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • o cana de untura
  • o cana de apa rece
  • faina cat cuprinde
  • 1 L lapte
  • o cana zahar
  • 150 g unt
  • 5 pachetele de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pe "cocean":

Aluatul - se bat 3 oua foarte bine cu sare , timp de 10 minute. Adaugam o cana de untura si cana de apa rece si frecam bine, apoi adaugam faina cat cuprinde pana ce devine o coca tare pentru a putea fi intinsa. 

Crema - Se pune la fiert laptele cu zaharul. Dupa ce fierbe se adauga 4 oua in lapte mestecand cu un tel foarte repede . Adaugam si untul dar si faina pentru a iesi ca un sos. Dupa ce dam jos de pe foc adaugam si pachetele de vanilie . 

Coca se taie fasii si se ruleaza dupa un bat de cocean sau o forma conica , iar dupa ce se coace se umple cu crema rece si se da prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pe "cocean"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

mihaelar63 1

21.12.2015, 02:14

Ce draguta . Frumoasa reteta cu umplutura ce poate fi facuta la alegere

mihaelar63 1

21.12.2015, 02:18

Bine ai venit Alexandra Poti sa-ti faci cat mai multi prieteni in lista . astfel ei vor vizualiza automat retetele tale pe Wall , iar tu la fel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti