Prajitura Snickers

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2015 | 10368 vizualizari

 

Dupa ce am venit de la Sighisoara, mi-a ramas in minte prajitura adusa de Cristina. Este o prajitura senzationala asa ca am hotarat sa o prepar si eu ca sa o pot savura pe indelete.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 lg de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 8 lg zahar
  • 200 g unt
  • 200 g arahide nesarate
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii. 

Se scoate blatul din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rade deasupra ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka cu ceva pete de ciocolata alba). 

Intr-o cratita cu fundul dublu se pun cele 8 lg zahar sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste acesta. Galbenusurile se freaca bine cu cele 5 lg de zahar si se toarna usor peste caramel amestecand continuu. Se pun si arahidele si se omogenizeaza bine, lasand pe foc mic pana incepe sa se lege compozitia. Se ia de pe foc si se toarna peste blat, se niveleaza cu grija sa nu se desprinda ciocolata rasa.

Intre timp se prepara glazura. Ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si untul se pun pe foc mic pana se topeste totul si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema caramel, se niveleaza si se lasa sa se intareasca glazura, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La crema se pot inlocui arahidele cu nuca prajita si taiata bucati mai mici.

2

Arahidele se pot taia mai marunt sau se pot lasa jumatati.

3

Este important ca galbenusurile sa fie la temperatura camerei cand se adauga la crema, altfel se poate taia aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

07.09.2015, 07:25

Super buna!

dantes 1

08.09.2015, 06:26

Buna!

-Licurici- 1

08.09.2015, 08:12

Tare buna e! O trec la favo si poate reusesc sa o fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers