Prajitura ,,turnata,, cu mere

de madi_marin in Prajituri, 11 Aug 2010 | 50923 vizualizari

 

Reteta Laurei Sava....cu fooooarte mici modificari. Este extraordinar de pufoasa si gustoasa prajitura....

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina ( nu cu varf)
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • coaja de portocala

Ornat:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,turnata,, cu mere:

Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana se obtine o crema dubla ca volum. Apoi se adauga uleiul, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si laptele. Compozitia se imparte in doua parti egale.

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se pun la foc mic cu zahar dupa gust, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se scad, apoi se scurg de zeama.

In tava 15/25  tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate de compozitie, se da la cuptorul incins pentru 10 minute, apoi se scoate tava, se pun deasupra blatului copt foarte putin merele si se toarna restul de aluat. Se mai coace prajitura cam 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit foarte bine, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,turnata,, cu mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars