Profiterol

de Miha in Dulciuri, 19 Aug 2009 | 7148 vizualizari

 

Un desert ce-mi aduce aminte de copilarie...Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie,profiterolul era in cap de lista...:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru choix-uri avem nevoie de:
  • 200 g unt
  • 2 cani faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 6 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 plicuri Crem Ole
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • In plus mai avem nevoie de:
  • inghetata,dupa preferinta
  • frisca si ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic.

Intr-un bol punem cate 3 gogosele si inghetata.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure.

Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]