Profiterol

de mamaieelena in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 7242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu ighetata cu nuca
  • 250 ml frisca lichida

sosul:

  • 5 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu apa

buseuri:

  • 250ml apa
  • 100 gr.margarima
  • sare
  • 4 oua
  • 250 gr.faina

crema:

  • 300ml lapte
  • 1 plic crema de la dr.Oetker(vanilie)
  • 1 lingura cu miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece.

Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:

cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert .Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.

Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.

Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.

Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.

SIROPUL:

am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua , le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.

FRISCA:

cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).

Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:

4 buseuri pline cu crema de vanilie ,3 linguri cu inghetata  peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite "Rococo"