Pui cu ananas- mancare chinezeasca

de Oana in Pui, 6 Ian 2010 | 26297 vizualizari

 

Aveam o pofta de nedescris :), am cautat retete si am gasit o varianta suuuper usor de facut si extrem de delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 cutie de ananas, cubulete
  • 6 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos dulce-picant
  • faina sau amidon
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ananas- mancare chinezeasca:

Puiul se taie fasiute (eu am avut pulpe de pui), apoi se pune intr-un castron impreuna cu 3 linguri sos de soia si se lasa la rece jumatate de ora.

Se scoate apoi puiul si se trece prin faina sau amidon, fiecare cum prefera. Se incinge uleiul in tigaie sau wok, apoi se prajeste puiul pe ambele parti. Se scoate si se tine la cald. In uleiul din tigaie se pun cubuletele de ananas si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga zeama de la compotul de ananas, cele 3 linguri de soia ramase si sosul dulce-picant. Se adauga praful de usturoi si ghimbir. Condimentele si sosurile se pun dupa gust, in functie de cat de picant vreti sa fie.

Se adauga apoi puiul in sosul de ananas si se mai fierbe putin, sa se imbine aromele si sa se ingroase sosul. Daca nu se leaga, se poate adauga o lingurita de amidon.

Se serveste alaturi de orez. Eu am facut un orez cu porumb (orezul fiert in apa cu sare, apoi scursa apa, am pus o feliuta de unt si vreo 3 linguri de porumb din conserva).

 

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ananas- mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]