Doamne, mereu ma minunez cat pot fi de harnicuta uneori! :) Pacat ca nu se minuneaza si altii, dar e timp. Ptiu, ptiu, mai sunt si optimista pe de-asupra, cate calitati pe capul meu! :) Nu v-ar tenta asa…un orez cu multe ciuperci, legume si o fripturica la tava? Ei, poate dupa ce cititi reteta, apar tentatiile, mai stii?!?
Daca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le asezam in tava unsa si le cuprindem cu o ceasca de apa. Le dam la cuptor, la foc mediu spre mare.
Buuuuun! Cat timp sfaraie fripturica, preparam orezul. Eu prefer Rizzo Scotti, e f bun. Pe punga este si modul de preparare, ma refer la cantitatea orez/ apa (3 cesti apa/o ceasca orez). Eu pun in apa si sare si un pic de ulei de masline. Cand incepe sa fiarba, adaugam orezul si-l lasam la foc mic, fara sa uitam sa amestecam, da? :) Parca, parca va plictisiti acum, nu? Ei, da? Ia curatati repejor cepele, spalati-le si taiati-le rondele, apoi ardeiul gras si ciupercile (se feliaza pe verticala, ca sa folosim si cozile) si pregatiti o tigaie marisoara. In uleiul incins aruncam ceapa si o lasam cateva min., fara sa o rumenim, adaugam ciupercile si, cand acestea au inceput sa scada si sa-si lase zeama, adaugam ardeiul gras si amestecul de legume. Acoperim craticioara cu un capac si lasam totul la fiet, fara a adauga apa, e suficient ce iese din ciuperci si legume. Mai amestecam din cand in cand. Cand s-au facut legumele (mai ramane uneori un pic de zeama, eu nu o arunc, o adaug in orez si pe aceasta, ca se absoarbe in cateva minute), le turnam peste orez si le facem cunostinta. Totul se va incheia intr-o frumoasa combinatie de culori si un gust grozav. Aici, doritorii de porumb “extra”, desfac cutia si pot azvarli o mana-doua de boabe in plus, ca tare bune sunt! :)
Baaaaai, uite ca m-am luat cu vorba si am uitat! Eu sper ca ati mai verificat friptura aia si ati intors pulpitele, sa fie bine rumenite? Eiiiii, stiam eu ca v-ati dat seama!!! :)
Daca punem o bulina mare pe pulpa din imagine, ramane un orez foarte bun de servit si ca mancare de post.
Pofta mare!