Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

de Bucataras in Pui, 23 Feb 2020 | 4071 vizualizari

 

Asa, ca pentru un pranz de duminica, vin cu o reteta de pui cu sos cremos de rosii, spanac si parmezan. 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de unt
  • 6 pulpe superioare de pui, dezosate si fara pielita
  • Sare, piper, oregano
  • Suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • 2 maini de spanac proaspat
  • parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan:

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.  

Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu.

Scoate puiul pe o farfurie.

Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan:

In acelasi vas adauga sosul de rosii, usturoiul tocat marunt, lingura de smantana, amesteca si lasa sa dea doar cateva clocote.

Redu temperatura de gatit si adauga o mana sau doua de spanac verde. Amesteca pana spanacul se inmoaie. Gusta si daca e cazul mai condimenteaza cu sare, piper si putin oregano.

Pune bucatile de pui in sos si lasa la gatit inca 10 minute (pana e carnea bine patrunsa).

Opreste focul, adauga parmezan ras peste fiecare bucata de pui si acopera vasul cu capacul, cat sa se topeasca parmezanul.

 

Serveste puiul cu sos de rosii, spanac si parmezan cu o garnitura de orez, piure de cartofi sau peste o portie de paste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui invelite in bacon