Pui (imparat) impanat

de Constelatialeu in Pui, 21 Noi 2015 | 8415 vizualizari

 

Nerecomandat simandicosilor.....Si uite asa am prins idea din zbor....daca nu-s carnati macar imparati sa fie.....Zamfira stie....

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1,7 kg
  • 70 g unt
  • sunculita impanata, cca si ceva
  • usturoi cca 17 catei
  • 1 lingura soia
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • Umplutura din borcan
  • 1 capatana de usturoi zdrobita
  • 1 lingura cimbru
  • 1 pahar cu vin alb
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui (imparat) impanat:

Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de sare peste toata suprafata puiului. Intr-o farfurie amestecam untul, sosul de soia, mustarul,boiaua iute, piperul si cimbrul, omogenizam pana obtinem o pasta numai buna de intins pe suprafata puiului. Dupa ce am ''imbracat'' puiul cu pasta obtinuta,intr-un borcan de 800 g punem usturoiul zdrobit, cimbrul, vinul si apa. Asezam puiul peste borcan si lasam sa se odihneasca cca 1/2 ora. Apoi incingem cuptorul si apoi reducem focul la mediul, in tava de la aragaz asezam borcanul cu puiul pe el,imbracam puiul in hartie de copt, in tava turnam un ibric cu apa si lasam o ora.Dupa o ora scoatem hartia de copt si mai lasam cca 2 ore la cuptor sa se rumeneasca bine. Am servit cu cartofi prajiti si salata de sfecla rosie.....

TIPS-URI

1

avem grija ca din cand in cand sa mai turnam apa in tava de la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui (imparat) impanat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla