Pui in sos cu mere

de Dya Daniela Andrei in Pui, 14 Iun 2016 | 5143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un pui fragedo
  • Două linguri cu ulei
  • Câţiva căţei de usturoi
  • 200 ml suc de roşii (făcut în casă)
  • Condimente după după gust: sare, chilli pudră şi rozmarin
  • Pentru sos:
  • 5-6 mere roşii
  • 4 linguri cu zahăr tos
  • Sucul de la o portocală mare
  • O lingură cu ghimbir ras
  • Câteva frunzuliţe de busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos cu mere:

Puiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se acoperă vasul şi se coace la 180 de grade pentru 50-60 de minute, după care se înlătură capacul şi se continuă coacerea pentru încă 20 de minute aproximativ.

 Când puiul este frumos rumenit, se pregateşte sosul.

Se caramelizează cele 4 linguri cu zahăr. Se adaugă merele curăţate (tăiate în cuburi potrivite) şi sucul de portocală. Se amestecă până la omogenizarea completă. Se adaugă ghimbirul ras şi se continua fierberea până ce sosul capată consistenţă. După oprirea focului, se presară busuioc proaspăt tocat.

Puiul copt, se serveşte cald, alături de merele caramelizate în sos de portocală.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shawarma