Pui in sos si cus-cus

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 4 Ian 2012 | 14469 vizualizari

 

M-am trezit cu gandul sa fac pate de casa, insa am sfarsit prin a face un cus- cus delicios cu pui, daca nu ati incercat cus-cus pana acum, va recomand cu incredere, este foarte bun si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus- cus
  • 3 pulpe
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei
  • 3 linguri tocana de legume sau bulion
  • sare
  • piper
  • alb
  • nucsoara
  • busuioc uscat
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos si cus-cus:

Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata le scoatem, iar in uleiul care a ramas vom pregati cus-cusul conform instructiunilor de pe pachet si anume, se caleste cus-cusul in 30 ml ulei pana incepe sa se rumeneasca, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Cand cus-cusul este fiert, condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel tocat fin.

Separat calim ceapa si usturoiul taiate marunt in 2 linguri de ulei de masline, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete mici, lasam se caleasca impreuna, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul si o cana cu apa si lasam sa fiarba impreuna. Cand a inceput sa scada din apa, adaugam si pulpele pe care le-am dezosat intre timp, punem capacul si mai lasam vreo 10 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc si asezonam cu patrunjel proaspat tocat fin. Servim alaturi de cus - cus. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus