Un pranz delicios care nu necesita niciun fel de prezentare!
Pt. servit:
Se curata puiul, se spala bine si se sterge cu prosoape absorbante.
Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele si rozmarinul. Se unge cu acest amestec puiul pe toate partile, inclusiv in interior si se lasa la rece cel putin 2 ore.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se introduce in sticla de jumatate, se adauga si boabele de piper si foile de dafin apoi se umple sticla cu apa calduta. Se pune puiul pe sticla, cu picioarele in jos si se asaza cu grija intr-o cratita. Se toarna apa calduta si vinul. Se pun de jur imprejur felii de mar si cateii de usturoi curatati.
Se da cratita la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa in jur de 2 ore. Cam din 15 in 15 minute se stropeste puiul cu sosul din cratita. Aproape de final, se pun in sosul format in cratita si ciupercile curatate. Cand este frumos rumenit, bine facut, puiul este gata si se poate servi.
Intre timp se prepara piureul de cartofi sau orice alta garnitura preferati.
Se scoate cratita din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se poate lua de pe sticla cu grija pentru a nu va arde. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Pentru a fi bine gatit puiul se ia in calcul aproximativ o ora per kg carne.