Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat

de gaby_duceag in Porc, 15 Ian 2012 | 10915 vizualizari

 

Rasfoind blogosfera culinara am ajuns intamplator pe blogul"Tocana de cuvinte"
Pulpa de porc impanata a facut sa-mi odihnesc ochii mult timp pe blog si gandul sa fie obsedat de aceasta fripturica simpla dar speciala, inspirandu-ma pentru meniul de week-end.
Nu am respectat reteta ci doar ideea.
Multumesc Smaranda :).

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa porc
  • 3 carnati casa , afumati
  • 10 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin rosu
  • 50 ml sos de soia
  • 30 ml ulei
  • rozmarin
  • o lingura miere
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat:


Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm.
Am ales-o si cu putina grasime .
Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei.
Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati.
Dupa ce am introdus carnatii am facut orificii cu varful unui cutit si-am bagat cateii de usturoi, intregi, pe unde gaseam loc liber :)))

Intr-un bol am amestecat asa: vinul, sosul de soia,uleiul,rozmarin,zeama de lamaie, sare si piper si mierea.
Am omogenizat si am uns pulpa pe toate partile.
Am pus intr-un vas pulpa, o bucata de rasol afumat, feliat, bucati de carnat, am turnat restul de lichid si am tinut la frigider 24 ore.

Am preincalzit cuptorul, am pus toata carnea intr-o tava, am mai adaugat putin ulei si-am invelit totul in hartie pentru copt.

Am bagat tava la cuptor, la foc mediu , pentru 1 ora si 30 minute.
Am scos hartia si am mai lasat 30 minute invartind-o si pe partea opusa pentru a se rumeni usor.

Am pus de mamaliga, am scos branza framantata de la borcan, muraturi si..pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (117)

diaconta 1

07.11.2013, 14:15

Cleme,daca tot ai intrat,sa citesti si comentariile,ca acolo scrie cum s-a intamplat cu introducerea carnatului

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 16:58

apetisanta

Alexandra Burz 1

15.01.2014, 22:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura la tava cu ciuperci si usturoi