Pulpa de porc in crusta de portocale

de Poliana in Porc, 25 Ian 2013 | 4591 vizualizari

 

Sunteti pregatiti de pranz? Daca nu...v-am adus eu ceva aromat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de porc (700 gr)
  • 1 portocala
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire patrunjel
  • 2 linguri dulceata de portocale
  • sare, piper
  • 500 gr mazare
  • 50 gr smantana grasa
  • lapte dupa preferinta
  • sare
  • nuscoara rasa.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in crusta de portocale:

Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja.  Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala. Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de portocale apoi o tavalim prin coaja de portocala si patrunjel. Asezam carnea intr-un vas termorezistent in care turnam apoi si sucul de portocala. Acoperim cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul este incins introducem carnea (acoperita). Dupa o ora luam capacul (sau folia) si mai lasam carnea inca jumatate de ora pentru a se rumeni.

Pentru garnitura am pregatit un piure de mazare facut simplu. Fierbem mazarea (a mea era congelata) pentru 15 minute. O pasam cu blenderul si adaugam treptat smantana si lapte dupa preferinta. La sfarsit condimentam cu sare si putina nuscoara rasa.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in crusta de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Poliana 1

27.01.2013, 22:34

Va multumesc dragilor pentru aprecieri!

alba_zori 1

28.01.2013, 16:19

faina tare!

Panacris 1

01.02.2013, 08:17

Savuroasă!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci